GGO Jongeren Podcasts

Aflevering 6: Marjolein van de Donk

In deze podcast gaan wij in gesprek met Marjolein van de Donk. Marjolein neemt je mee in haar kijk op de fashion industrie.

Marjolein heeft gestudeerd aan de London College of Fashion. Tegenwoordig is ze een eigen onderneemster en werkt ze als self-expression coach en heeft haar eigen fashion atelier in Oss.

Tijdens haar carrière in de fashion kwam ze er achter hoe naar eigen zeggen ‘lelijk’ de fashion industrie eigenlijk is. Mensen zijn klakkeloos de trends gaan volgen, maar weten mensen nog wel welke kleding ze echt leuk vinden? Ze zoekt de oplossing bij de mensen zelf. Met als belangrijkste boodschap ‘Draag wat jij écht leuk vindt en ben de beste versie van jezelf!’

We gaan in gesprek over de ‘fouten’ in de fashion industrie, de invloed van trends en de impact van fast fashion op het milieu. Dit alles en meer in de nieuwe aflevering. Laat jezelf verrassen door de andere kant van de fashion industrie.

Link Podcast

CREW Hosts: Rens Holtkamp & Lonne van de Broek. Gast: Marjolein van de Donk. Materiaal en Techniek: Jens Ulijn. Editor: Jens Ulijn Logo: ‘BartGraphics’. Locatie: Talentencampus Oss.

Aflevering 5: Ad Schellekens en Ellen ter Horst

In aflevering 5 zijn Ellen en Ad van stichting SEEN Malawi te gast. Zij zijn actief in de gemeenschap Nguwe in Malawi. Door de inzet van Ad en Ellen zijn er in Nguwe bedrijfjes gestart, is er een bank voor microcredit, een schoolgebouw waar ook echt les gegeven wordt, waterputten en regentonnen om de plaatselijke bevolking van water te voorzien en zij hun eigen voedsel kunnen verbouwen. Hun inspanningen hebben niet alleen een beter leven voor alle mensen in Nguwe opgeleverd, maar ook dit prachtige inspirerende verhaal. Wij nodigen je van harte uit om bij te dragen. Dit kan dus al vanaf € 2,00, waar je één kind een maand lang onderwijs en lunch biedt. Oók kun je met je hele familie, vriendenkring, je team of afdeling dus voor € 120,00 het onderwijs van alle kinderen van de Nguwe COmmunity voor één maand mogelijk maken!

Je kunt bijdragen via: IBAN: NL49 INGB 0009 6329 84 o.v.v. Elk kind naar school.

De aflevering is op YouTube te bekijken:

Link podcast

CREW Hosts: Rens Holtkamp & Lonne van de Broek Gast: Lodewijk Dijkstra Materiaal en Techniek: Jens Ulijn Editor: Jens Ulijn Logo: ‘BartGraphics’ Locatie: Oss

Aflevering 4: Lodewijk Hoekstra

Lodewijk Hoekstra iedereen kent hem wel van het TV programma ‘eigenhuis en tuin’, maar er is meer. Hij presenteert ook het programma ‘groen geluk’ met Helga van Leur en heeft het gelijknamige boek geschreven. Alsof dat nog niet genoeg is hij ook de samenwerking met wetenschappers en gemeenten aangegaan om de groene agenda bij gemeenten prioriteit te maken en een universeel duurzaamheidslabel te ontwikkelen. Dit alles en meer in deze nieuwe aflevering.

Link podcast

CREW Hosts: Rens Holtkamp & Lonne van de Broek Gast: Lodewijk Dijkstra Materiaal en Techniek: Jens Ulijn  Editor: Jens Ulijn Logo: ‘BartGraphics’ Locatie: Oostzaan

Volg Global Goals Oss Jongeren op Spotify

Aflevering 3: Lisette Kreischer en Maartje Borst

Maartje Borst is vegan chef in hart en nieren. Sinds een aantal jaar runt zij in Amsterdam haar zaak Koffie ende Koeck waar allerlei bijzondere plantaardige lekkernijen worden geserveerd. In 2020 verscheen haar eerste boek Taart ende Koeck. Botanische geuren en smaken verrijken haar creaties en haar bijzondere visie op de wereld en het leven zie je terug in haar overheerlijke recepten.

www.koffieendekoeck.nl

Lisette Kreischer is een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Ze is co-founder van de inmiddels befaamde Dutch Weed Burger en heeft 12 succesvolle (kook)boeken op haar naam staan, waaronder Ecofabulous koken in alle seizoenen, het succesvolle en internationaal bekroonde Groente uit zee en The Plant Pharmacy. Haar liefde voor de voedende en geneeskrachtige plantenkeuken en voor al dat leeft draagt zij uit middels haar boeken, verhalen en fotografie.

www.lisettekreischer.com

Samen schreven Maartje en Lisette onlangs FAMILY.EAT.PLANT., waarin je de allerlekkerste en leukste vegan recepten voor de hele familie en allerlei soorten families vindt. En op www.maneatplant.com vind je nog veel meer van hun spannende en heerlijke plantaardige creaties.

De aflevering is op YouTube te bekijken

Link podcast

Crew Hosts: Rens Holtkamp & Lonne van den Broek Gast: Maartje Borst en Lisette Kreicher en Techniek: Lucas Witlox & Frank Schaffels Editor: Jens Ulijn Logo: ‘BartGraphics’ Locatie: Amsterdam.

Volg Global Goals Oss Jongeren op Spotify

Aflevering 2: Fons Janssen over klimaat

In aflevering 2 spreken we met Fons Janssen. Fons is 25 jaar en zeer actief in het versterken van jongerenparticipatie rondom klimaatactie. Zo is het actief bij de initiatieven “Jong RES”, “Klimaat Energie Koepel” en de “European Youth Energy Network”. Hiermee heeft Fons een brede blik hoe jongerenorganisaties in Nederland nog beter met elkaar kunnen samenwerken voor duurzame ontwikkeling. Ook bespreken we de politieke blik van Fons op duurzaamheid, omdat hij voormalig kandidaat was van Volt bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Deze podcast is ook te vinden op YouTube, de sociale media van Global Goals Oss, gemeente Oss en iTunes.

Link podcast

CREW Hosts: Rens Holtkamp & Esmee Sanders Gast: Fons Janssen Materiaal en Techniek: Lucas Witlox & Frank Schaffels Editor: Jens Ulijn Logo: ‘BartGraphics’ Locatie: Theater de Lievekamp

Volg Global Goals Oss Jongeren op Spotify

Aflevering 1: Josette Dijkhuizen over vrouwelijk ondernemerschap

In aflevering 1 van deze podcast-serie is Josette Dijkhuizen onze gast. Prof dr. Josette Dijkhuizen is honorair hoogleraar ondernemerschapsontwikkeling bij de Maastricht School of Management en heeft zes boeken geschreven. Vanuit haar expertise en ervaring bij ‘De Zakencoach’ ‘Ondernemerschap in Bedrijf’ ‘Women4Women’ en ‘Stichting Krachtbedrijf’ lijdt ze ons door de bijzondere wereld van het vrouwelijk ondernemerschap die van Oss en Den Haag tot het Midden-Oosten reikt. Ook maken we kennis met haar visies en nemen we een kijkje in haar leven.

Deze podcast is ook te vinden op YouTube, de sociale media van Global Goals Oss, gemeente Oss en iTunes.

Podcast op Spotify

Crew Host: Rens Holtkamp & Esmee Sanders Gast: Josette Dijkhuizen Materiaal en Techniek: Lucas Witlox & Frank Schaffels Editor: Jens Ulijn Logo: ‘BartGraphics’ Locatie: Lonne van den Broek

Volg Global Goals Oss Jongeren op Spotify