GGO Juniors & Jongeren

Onze juniors & jongeren in actie voor kinderen van de voedselbank

De Juniors en Jongeren van Global Goals Oss wilden iets doen voor de kinderen van de Voedselbank. De zomervakantie die eraan komt zorgde voor de perfecte aanleiding voor actie.

De Juniors en Jongeren hebben een aantal leuke zomeractiviteiten geregeld voor de kinderen die gebruik maken van de Voedselbank.

De Voedselbank bracht hen in contact met het bedrijf UMS, Urban Mobility Systems BV. Ook zij hebben voor de kinderen een donatie aan de Voedselbank gedaan. Met de donatie van UMS, een bijdrage van Global Goals Oss, de gemeente Oss en de tegemoetkoming van de verschillende bedrijven en instanties voor gratis of gereduceerde entreebewijzen, zijn 4 uitjes voor in de zomervakantie mogelijk gemaakt. Bato Makelaars Oss en Fairtrade gemeente hebben daar nog een lekkere traktatie bij gedaan.

Woensdag 21 juli hebben de Juniors en Jongeren de vrijkaarten en de traktaties overhandigd aan de Voedselbank.

Het zomervakantiepakket bestaat uit vrijkaarten voor:

  • Kinepolis Oss,
  • De Geffense Plas,
  • Speeltuin Elckerlyc
  • Bowlingbaan Rusheuvel

De Juniors en Jongeren van Global Goals Oss zijn al deze partners zeer dankbaar voor de medewerking aan dit project. Ze hopen dat de kinderen zo een leuke zomer tegemoet gaan.

Ook de Voedselbank is erg blij met het initiatief. Ze zijn trots op alle partijen die het mogelijk hebben gemaakt om de vakantie voor de kinderen van de Voedselbank een leuke en gezellige tijd te maken. Henk Snijders, bestuurslid PR en Communicatie, zegt dat dit ook laat zien waar Oss sterk in is: “samenwerken”. De Voedselbank vindt het ook mooi dat de Juniors en Jongeren zich zo hebben ingezet voor hun leeftijdsgenootjes die het wat minder goed hebben. Daarmee laten ze zien dat ze omkijken naar hun gemeenschap. “Ze verdienen echt een compliment”. Snijders hoopt dat verschillende partijen zich vaker willen verbinden om iets leuks te doen voor de klanten van de Voedselbank.

We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe!

Namens de werkgroep Juniors en Jongeren van Global Goals Oss

Nienke, Phuong-Loan, Fleur, Norah, Lonne en Annelieke.

JongerenGGO