Regenboog mozaïeken bij Internationale Vrouwendag Oss - Global Goals Oss

Platform Global Goals Oss bij Internationale Vrouwendag

Een steentje bijdragen

De werkgroep Internationale Vrouwendag Oss organiseert jaarlijks de Vrouwendag. Het thema dit jaar was: ‘Wie ben ik?’ . De dag werd geopend door burgemeester Wobine Buijs met een mooi persoonlijk verhaal. Ruim 500 bezoekers bezochten vervolgens uiteenlopende workshops, luisterden naar swingende muziek en genoten van diverse multiculturele hapjes.

Platform Global Goals Oss is er ieder jaar bij om extra aandacht te schenken aan Goal 5: Gendergelijkheid. In de tekst van de Verenigde Naties lees je bij Global Goal 5 gelijke rechten voor iedereen, speciaal voor meisjes en vrouwen. Wij voegen als Platform alle genders toe aan deze goal. Deze dag kon iedereen ‘een steentje’ bijdragen door samen met ons een regenboog te mozaïeken. “Het was erg leuk met zinvolle gesprekken over goal 5 en mozaïeken werkt natuurlijk voor iedereen ontspannend. Je wordt er ‘zen’ van”, aldus Ingeborg.

Zo dragen we als Platform ons steentje bij aan bewustwording in Regenboogstad Oss
Regenboogstad betekent dat de gemeente Oss zich sterk maakt voor de (sociale) acceptatie en veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s) in de gemeente. Wij streven naar een samenleving, waarin iedereen zich vrij en veilig voelt om te zijn wie hij of zij is.