Oss is weer de Meest Inspirerende Global Goals Gemeente van Nederland! En daar speelt het platform een grote rol in!

Winnaar Oss

Winnaar Oss

Gemeente Oss heeft vorig jaar hoge ambities gesteld en mooie plannen geformuleerd, die dit jaar tot uitvoering zijn gebracht. Overal in het gemeente zie je de doelen terugkomen: in de programmabegroting, in het beleid, bij alle wethouders en vooral bij de zeer betrokken burgemeester.

In Oss is er een zeer integraal programma en de doelen vinden met behulp van het lokale platform ook veel draagvlak bij de inwoners.

Oss is weer de Meest Inspirerende Global Goals Gemeente van Nederland!

Gemeente Oss is 19 januari 2018, in Den Haag, weer gekozen als “Meest Inspirerende Global Goals Gemeente”. De jury prees vooral de samenwerking van de gemeente met het vrijwilligersplatform, inwoners, organisaties en bedrijven. Ook roemde zij de vernieuwende aanpak van Oss, de manier waarop we de Global Goals bekend maken en de voortreffelijke ambassadeursrol van burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.

Burgemeester Buijs-Glaudemans is blij met de prijs: “De Global Goals zijn niet meer weg te denken uit Oss. Het gaat niet over praten over doelen die veilig ver weg zijn, het gaat erom hier en nu te handelen in overeenstemming met een duurzame wereld. Ook wij zijn aan het leren, maar de prijs laat zien, dat we op een goede weg zijn.”

Zie ook vragenlijst en juryrapporten

Vragenlijst – VNG Int. Meest Inspirerende gemeente 2018

Juryrapport Oss en Rheden

Rapport Oss