Oss doet mee aan de Gemeenten 4 Global Goals Vlaggendag

Eerste publieke optreden voorzitter Janne Kuijpers

Vandaag, 25 september, is het Global Goals Vlaggendag. Zo’n 52 Nederlandse gemeenten, waaronder Oss, heeft vanochtend de Global Goals vlag gehesen bij het gemeentehuis. Dit gebeurde door wethouder Joop van Orsouw en voorzitter van Platform Global Goals Oss Janne Kuijpers.

Het is vandaag vier jaar geleden dat de Global Goals door de VN zijn aangenomen. Over de hele wereld worden op deze dag activiteiten georganiseerd rondom de duurzaamheidsdoelen. De Global Goals zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen om wereldwijd een vuist te maken voor een betere en duurzame samenleving.

Voor Janne was dit haar eerste publieke optreden als voorzitter van het Platform. Zij gaf aan onder de indruk te zijn van alle activiteiten die in de gemeente Oss plaatsvinden. Vooral ook over het enthousiasme en de betrokkenheid in het Platform. Na afloop van dit feestelijke moment was het tijd voor Fairtrade koffie en Fairtrade chocoladecake.

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans is vandaag aanwezig in Amsterdam bij de SDG (Sustainable Development Goals)  Action Day; het grootste Nederlandse Global Goals event. 

Meer informatie over de Global Goals vind je op: www.globalgoalsoss.nl