Landelijke Fairtrade week 26 oktober – 4 november

Ook in Oss aandacht voor Fairtrade

Twee keer per jaar is er een landelijke Fairtrade week. Van 26 oktober tot 4 november is het weer zover.

Op allerlei manieren wordt dan aandacht gevraagd voor hoe eigenlijk alle handel moet zijn: Fair voor iedereen. In ieder geval fair voor de makers en de verbouwers overzee.

Tijdens de Fairtrade week zijn er interessante aanbiedingen bij diverse supermarkten. De folder met de aanbiedingen kun je hier bekijken.

Wil je weten waar in Oss Fairtrade producten te koop zijn? Klik dan op deze link.  En om te zien waar je Fairtrade koffie of thee kunt drinken, klik dan hier

Oss is Fairtrade Gemeente sinds september 2013. Iedere twee jaar moet dat keurmerk opnieuw worden behaald voor een landelijke jury. Zo ook weer in 2020. Het Kernteam Fairtrade van het Platform werkt er daarom hard aan om deze titel te behouden. 

Ruim honderd ondernemers, scholen, kerken, zzp-ers en organisaties uit de hele gemeente Oss steunen het kernteam Fairtrade en de gemeente. Dat doen ze door minimaal twee Fairtrade-producten te gebruiken of te verkopen.

Ieder jaar worden alle ondersteuners bedankt. Op 4 november aanstaande staat er een high tea & coffee gepland. Allora caffè uit Oss laat iedereen dan lekkere Fairtrade koffie proeven.

Jos Harmsen van Max Havelaar Nederland is de deskundige gastspreker.

Wil jij ook Fairtrade ondersteuner worden? Klik dan hier

Door een Fairtrade product te kopen werk je mee aan minimaal 10 Global Goals!

We wensen iedereen een mooie en smakelijke Fairtrade week toe!