Kaartverkoop Wereldmaaltijd gestart

Global Goals Oss organiseert Wereldmaaltijd

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Een internationale bewustwordingsdag die in 1979 in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. Meer dan 800 miljoen mensen, dat is ongeveer een op de negen personen, gaat ’s avonds met een lege maag naar bed. Gek genoeg zijn er wereldwijd ruim twee keer zoveel mensen  met overgewicht.

In Oss organiseert Platform Global Goals Oss ieder jaar tijdens Wereldvoedseldag de Wereldmaaltijd. Deze maaltijd is een lekkere en voedzame maaltijd bereidt met niet meer ingrediënten dan er beschikbaar zou zijn bij een eerlijkere verdeling van voedsel wereldwijd. Om rekening te houden met de ecologische voetafdruk wordt er geen vlees of vis in verwerkt. Voor slechts 10 euro krijg je een heerlijk driegangen menu voorgeschoteld bereid door twee echte chefkoks.

Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag is in het leven geroepen om met z’n allen in ieder geval één dag per jaar stil te staan bij deze grote voedselvraagstukken en te zoeken naar oplossingen en mogelijkheden die we in Nederland te bieden hebben en de dingen die wij kunnen aanpakken om ervoor te zorgen dat het voedselsysteem meer in balans is.

Wat jij kunt doen…
Er zijn diverse manieren die jij kunt doen om een eerlijke wereldmaaltijd te bereiden. Eet bijvoorbeeld eens een keer geen vlees of vis. Kies in de supermarkt voor Fairtrade- en biologische producten of koop rechtstreeks bij de boer. Maak meerdere gerechten van hetzelfde product. Van ‘kliekjes’ kun je ook weer een maaltijd bereiden waardoor je minder eten weg hoeft te gooien. Een kleine moeite voor jou, groot plezier voor iedereen.

De maaltijd wordt op 16 oktober geserveerd in ’t Oude Theater, Spoorlaan 58 in Oss. De inloop is vanaf 17.30 uur en de maaltijd wordt om 18.00 uur geserveerd. Kaarten zijn vanaf maandag 23 september te koop bij Ekoplaza in Oss en via ticketkantoor.nl/shop/wereldmaaltijd