Winnende foto fotowedstrijd Fairtrade week 2018

Fotowedstrijd Fairtrade week 2018, winnende foto

Thema

Het thema van de Fairtrade week van 27 oktober tot 4 november was Women Empowering.
Het idee hierachter is dat je de menselijke ontwikkeling een grote stimulans kunt geven als er gelijke rechten zijn, ook voor vrouwen.

Global Goals

Dit in combinatie met de global goals 5 en 10 (gendergelijkheid en ongelijkheid verminderen) was natuurlijk een kolfje naar onze hand.

Fotowedstrijd

De organisatie Fairtrade gemeenten heeft dan ook een fotowedstrijd uitgeschreven. Opdracht was om een originele foto te maken van jouw Fairtrade power woman. Op de foto moest een powervrouw staan en een “=” teken.

Dat konden wij als Fairtrade gemeente natuurlijk niet over onze kant laten gaan.

Oss kent heel veel powervrouwen. Omdat we niet heel veel tijd hadden hebben we tijdens een bijeenkomst in de fairtrade week onze powervrouwen en alle aanwezige politieke vrouwen op de foto gezet. Met jeugdburgemeester Phoung Loan als grote belofte voor de toekomst! René Nelissen heeft voor ons de foto’s genomen.

Prijs gewonnen

De foto met 2 totaal verschillende generaties powervrouwen, in combinatie met de global goals en de Fairtrade fiets en schild is door de jury uitgepikt als winnaar van de foto wedstrijd.

Daar zijn we stiekem wel een beetje trots op. Maar nog veel trotser op al die mensen (powervrouw én powerman) die zich met hart en ziel inzetten voor alle global goals én fairtrade in de gemeente Oss!