2 Geen honger

ZORG VOOR VOLDOENDE ETEN VOOR IEDEREEN

 

In 2030 mag niemand op de wereld meer honger lijden!

Voor iedereen moet goed en voldoende te eten zijn. Geen kinderen met honger naar school, en speciale aandacht voor goede voeding voor moe-ders en ouderen.

Omdat het aantal mensen toeneemt, moeten we zorgen dat er meer voedsel wordt geproduceerd. Zonder dat het de boeren, bewoners of de aarde schaadt.

Wie werkt er aan in de gemeente Oss? Onze partners zijn:
  • Werkgroep WERELDMAALTIJD/FOOD van het platform. De Wereldmaaltijd is op 16 oktober
  • Voedselbank Oss e.o.
  • Dalco Food
  • ROC De Leygraaf, Food
  • Het Hooghuis: De Gezonde School en project Wereldburger
  • Muzelinck, Recipes for live
  • Particuliere Initiatieven in Oss met projecten in de Derde Wereld en Balkanlanden
  • Gemeente Oss: We Are Food

 

Download hier het logo van Global Goals doel 2.

Overzicht van alle Global Goals icoontjes bij elkaar.

MEER WETEN OVER DE VN GOAL 2, LEES HIERONDER MEER

Verzeker een goede gezondheid en promoot welvaart voor alle leeftijden.
In 2030 mag niemand op de wereld meer honger lijden. Iedereen moet toegang hebben tot veilig, voedzaam en voldoende voedsel, het hele jaar door. Volgens het Wereldvoedselprogramma hebben op dit moment 795 miljoen mensen niet genoeg voedsel om een gezond en actief leven te leiden. Dit is ongeveer een op de negen mensen wereldwijd. In sub-Sahara Afrika lijden naar verhouding de meeste mensen honger, een op de vier mensen in deze regio is ondervoed. Ook sterft bijna de helft (45 procent) van de kinderen die voor hun vijfde komen te overlijden aan malnutritie. En wereldwijd gaan nog steeds 66 miljoen basisschoolkinderen met honger naar school. 

Malnutritie
Er moet dus nog veel gebeuren op het gebied van voedselveiligheid. De targets van dit doel richten zich onder anderen op het beĆ«indigen van alle vormen van malnutritie in 2030. Hierbij moet er specifieke aandacht uitgaan naar de voeding van jonge vrouwen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en de voeding van oudere mensen. 

Voedselproductie
In 2050 zal de wereldbevolking zijn toegenomen tot zeker negen miljard mensen. Daarom richt dit tweede doel zich ook op de voedselproductie. Zo moeten er in 2030 duurzame systemen zijn voor voedselproductie. Dit betekent dat de voedselproductie omhoog moet, zonder ecosystemen aan te tasten. In 2030 moet de productiviteit en het inkomen van agrarische midden- en kleinbedrijven verdubbeld zijn. Hierbij gaat er speciale aandacht uit naar kwetsbare groepen als vrouwen, oorspronkelijke bewoners van een land of gebied, vissers en herders. Om dit te bereiken moet er bijvoorbeeld beter gelet worden op een eerlijke verdeling van land en toegang tot financiƫle markten.

Global Goals doel 2. Geen honger.

Wil je meedoen als bedrijf of organisatie?

Stuur ons dan een mailtje.