Eerste bomen gepland in het Bos van Oss

Het Bos van Oss is een initiatief van de werkgevers in Oss. Doel is de aanplant van een nieuw bos met de omvang van 20 hectare. Het bos moet er komen door een hechte samenwerking tussen zoveel mogelijk partijen binnen de Osse gemeenschap. Dat maakt het een uniek project in Nederland!

Op woensdag 28 februari waren veel genodigden aanwezig om de eerste bomen te planten op de Spaander Straatsche Akkers in Berghem. Ook aan de Cereslaan is een begin gemaakt aan het Bos van Oss. Het doel is om 20 hectare bos aan te leggen. Dit voorjaar worden twee van de twintig hectare bos aanleggen. De rest moet binnen nu en vijf jaar volgen. Samen met scholieren uit de directe omgeving werden de eerste bomen geplant. Klimaatburgemeester Max Smits sprak de duidelijke woorden tegen zijn medescholieren en andere aanwezigen: “Jullie hebben vast wel gehoord dat het slecht gaat met het klimaat. Bomen zijn het beste tegengif.”

Gemeente, onderwijs, belangengroepen, verenigingen, werkgevers en natuurlijk de inwoners worden uitgenodigd om mee te denken en mee te werken. Daarmee wordt het een symbool voor gemeenschappelijke actie ter ondersteuning van een duurzamere toekomst.

Global Goals Oss heeft ook een bijdrage mogen leveren aan het Bos van Oss.

Meer informatie: zie bosvanoss.nl

 

Bron: Kliknieuwsoss.nl