Jongeren enthousiast over Global Goals

Leerlingen van 5 HAVO Mondriaan College hebben op 21 november de uitwerking van hun casus voor het vak “in bedrijf” over global goals gepresenteerd. De vraagstelling aan de leerlingen was: Hoe kunnen jongeren meer betrokken worden bij global goals? Vertegenwoordigers van global goals Oss waren onder de indruk van het enthousiasme en de presentaties die door de leerlingen gemaakt zijn. Het belangrijkste idee was maak gebruik van sociale media in het bijzonder TikTok om uit te leggen wat de global goals zijn, wat zij voor jongeren betekenen en hoe je hier een bijdrage aan kunt leveren.

TikTok filmpjes over Global Goals die leerlingen gemaakt hebben over Goals die hen aanspreken, kun je zien op onze socials:

Leerlingen vinden het best lastig om duidelijke informatie over de global goals te krijgen, dit zou makkelijker moeten.

Kortom mooie ideeën en bijdragen om global goals bij jongeren meer onder de aandacht te brengen. Global goals Oss gaat aan de slag met deze ideeën!

Wil je meer over de global goals weten:

De SDG-Voices: jong talent met kennis van Sustainable Development