Ontmoeting ambassadeurs 25 oktober 2023

Global Goals Oss: D’n 2de Ontmoeting

Tijdens een goed bezochte bijeenkomst op het gemeentehuis heeft Global Goals Oss onder leiding van Pauline de Wilde stilgestaan bij initiatieven die eerder dit jaar zijn aangekaart. Hierbij gaat het over de Lerende stad, Fruit op Osse scholen en armoedebestrijding door de Potjescheck. Tijdens deze avond zijn d.m.v. brainstormen goede ideeën geopperd waarmee deze initiatieven verder aan de slag kunnen. We blijven deze projecten ondersteunen.

Ook is stil gestaan bij het feit dat Oss 10 jaar FairTrade gemeente is. Burgemeester Wobine Buijs benadrukte dat FairTrade iets is waar wij allen iets in kunnen (en moeten) betekenen. De gemeente speelt hierbij een voorbeeldrol.

Wethouder Frank den Brok presenteerde de interactie die gemeente, bewoners en Osse bedrijfsleven hebben om de duurzaamheidsdoelstellingen te kunnen realiseren. Met vele voorbeelden van Osse bedrijven die daadwerkelijk stappen zetten, onderbouwde hij zijn verhaal.

Tot slot werd een beroep gedaan op de creativiteit van alle aanwezigen om, gekoppeld aan diverse duurzaamheidsdoelen, concrete activiteiten te benoemden die het komende extra aandacht kunnen gebruiken.

Al met al een geslaagde bijeenkomst, waar veel kansen voor een betere toekomst zijn besproken. Per slot van rekening: “een betere wereld begint bij Oss zelf’.
Komend jaar willen we zeker weer een Global Goals Oss Ontmoeting organiseren.