De Maasdijk staat voor verbinding tussen de vele kernen van Oss

17 en 18 juni starten ruim 2.000 sporters aan een van de diverse onderdelen van De Maasdijk. Al meer dan 1.600 deelnemers hebben zich vooraf aangemeld, terwijl voor de wandel- en toertochtonderdelen de daginschrijvingen normaliter groter zijn dan de voorinschrijvingen. Opvallend is de herkomst van de sporters op de diverse hardlooponderdelen. Onder meer uit Argentinie, Uruguay, Zuid-Afrika, Iran en India hebben deelnemers de Osse wedstrijd weten te vinden. In totaal staan er 34 nationaliteiten op de startlijsten van de verschillende onderdelen.

In 2009 vatten de vier vrienden Jasper van Wordragen, Berry Berendsen, Peter Noten en Oscar Jansen het plan op om een unieke hardloopwedstrijd langs de Maas te organiseren. Dat gebeurde in het kader van de samenvoeging van de gemeentes Lith en Oss. Daarmee kon binnen de gemeente een lintmarathon worden georganiseerd over de volle lengte van de dijk langs de Maas.

Verbinding tussen alle kernen van Oss is een belangrijke waarde voor Global Goals Oss. Van meet af aan was de ambitie om de Maasdijkmarathon méér te laten zijn dan alleen een hardloopwedstrijd. In sportief opzicht, door onderdelen als wandelen, inlineskaten, triathlon en in het begin ook roeien en kanoën in het programma op te nemen, maar vooral ook door te streven naar verbinding tussen de vele kernen van de gemeente Oss. Zo ontstond een uniek multi-sportevent voor jong en oud dat de gemeente Oss op een sportieve manier op de kaart zette.

Meer informatie tref je op de website: https://demaasdijk-events.nl/