Dag van de Duurzaamheid en Wereldvoedseldag

Op zondag 16 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur vieren wij de Dag van de Duurzaamheid en Wereldvoedseldag! Bij Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek wordt daarom een leuke duurzame inspiratie- en doemarkt georganiseerd voor ouders én kinderen. Stichting Thuis in Oss verzorgt de Wereldmaaltijd. Samen met vluchtelingen die in de Osse noodopvang verblijven maken zij Wereldhapjes.

Een kleine greep uit het programma

Bij allerlei kramen inspiratie opdoen om thuis praktisch aan de slag te gaan met duurzaamheid. Voor kinderen zijn er allerlei leuke duurzame activiteiten te doen, zoals Het Grote Afvalspel, knutselen uit de natuur en de pop-up bieb Gi-Ga-Groen. En niet te vergeten: de Drummende Vuilnismannen komen langs voor een muzikaal spektakel!

Officiële datum

Officieel is de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Maar in Oss vieren we dat op zondag 16 oktober. Dit valt samen met Wereldvoedseldag én met de laatste dag van de Kinderboekenweek waarvan het thema dit jaar ‘GI-GA-GROEN!’ is.

Het complete programma staat op www.oss.nl/dagvanduurzaamheid.