Kledingstukken zijn geen bananen

“Mama, mag ik hagelslag?” Ik kijk hem met een betekenisvolle blik aan. Het jong heeft al 3 boterhammen met hagelslag op. Hij weet best dat ik het daar niet helemaal mee eens ben. Natuurlijk, chocolade pasta in plaats van hagelslag maakt ook weer niet zo’n verschil qua gezondheid, maar de hagelslag staat hier met stip op 1. Misschien omdat het niet te doen is om dat spul zonder knoeien naar binnen te werken? Ik wil wel graag elk kind in dit gezin de kans geven om de boel onder te kruimelen met hagelslag. Ze mogen wel met elkaar rekening houden wat dat betreft! Het is fairtrade, overigens. Niet alles wat we op de boterham smeren is een fairtrade variant, maar de hagelslag meestal wel. Producten die niet in Nederland worden gemaakt maar die we wel vaak gebruiken, daar kopen wij meestal de fairtrade variant van. 

Plaats een reactie